Minä olen


Kuka olen, kun annan itselleni luvan?

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus.”, Vesa-Matti Loiri.

Luon joka hetki tulevaisuutta omilla valinnoillani, pienillä ja suurilla. Elämässä on haaveita ja pelkoja. Se mihin keskityn, lisääntyy. Ajatukseni ja tunteeni ovat välineitä luoda omaa hyvää tulevaisuutta. Olen sitä mitä ajattelen. Kun alan ymmärtää ja hallita ajatuksiani ja tunteitani, alan ymmärtää oman todellisuuteni luomista. Siinä on todellinen vapauteni. Kukaan toinen ei voi viedä ajatuksiani. Olenko siis itseni paras kaveri? Mitä todella tahdon joka elämäni osa-alueilla?

Pyytäminen on ensimmäinen askel elämäni luomisprosessissani. Minun pitää sanoa selvästi se mitä haluan. Toinen askel on, että minun pitää uskoa horjumatta. Näen tahtotilani visuaalisesti jo toteutuneena. Vetovoiman laki toimii, kun uskon unelmiini. Se ei aina tapahdu kuten odotan, mutta tavalla tai toisella asiat tulevat tilatusti elämääni. Kolmas askel on ottaa vastaan mitä annetaan. On tärkeää iloita ja olla onnellinen omasta elämästä. On tärkeää ylläpitää hyviä energioita ja ammentaa niitä myös ympärilleen. Hymy on sydämen sisäistä iloa. Kun tunnistan myönteisiä ajatuksia, virittäydyn samalle taajuudelle sen kanssa mitä haluan. Tämä on tunteva universumi. Kun tunnen myönteisiä tunteita, olen vastaanottamisen taajuudella.

Vaativuus itseäni kohtaan on usein ihmisen suurin suo. Osaamista on ja kokemusta vaikka muille jakaa. Kokemus on ihmisen tärkeä voimavara. Kokemusta voi jakaa hyödyksi, uskaltaa vähän enemmän itsensä kanssa, olla vähän enemmän minä itse ja antaa vielä enemmän itsestään muille. Onko se niin vaikeaa? Onhan se. Siinä on vaara haavoittua, saada kolhuja sisimpäänsä ja saada kolhaisun egoonsa.

Itsensä rakastaminen on loputon ja tärkeä ihmisen tehtävä. Sitä voi ja kannattaa vahvistaa koko elämänsä, jos haluaa elää täyttä itsensä näköistä elämää. Kun kehitän tietoiseksi tulemista omista hyvistä ominaisuuksista sekä itseni rakastamisen taitoa, saan elämästä enemmän irti. Kaikki mitä minulla on, on tämä hetki.

Oma maailmankatsomus määrittelee sen, millaisessa maailmassa elän. Onko maailmani hyvä vai paha? Albert Einstein on sanonut:” Maailmankaikkeus on suurenmoinen. Maailmankaikkeus antaa minulle kaikkea hyvää. Maailmankaikkeus on minun puolellani. Maailmankaikkeus tukee minua kaikessa mitä teen. Tiedä, että tämä on ystävällinen maailmankaikkeus!” Minä uskon ihmisen hyvyyteen. Kohtaan ihmisen rakkaus sydämessäni. Se on parasta mitä voin tehdä itselleni ja muille.

Maailma ja elämä on paljon enemmän kuin se mikä näkyy. Lempikirjani on Alkemisti. Siinä nuori andalusialainen paimen Santiagosta lähtee toteuttamaan unelmiansa ja etsimään maailman hienoimpia aarteita. Tarina Alkemistista opettaa minulle viisauksista tärkeimmän: kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämän tiellä olevia merkkejä ja – ennen kaikkea – kurkota kohti unelmiasi. Avaudun sydämeni viisaudelle ja luotan, että elämä kantaa. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä omassa elämässäni? Minulla on tapana keskustella lempeästi itseni kanssa. Sisäinen puhe itselleni on rakastavaa ja hyväksyvää. Meditoin ja annan itselleni aikaa. Teen lempeitä harjoitteita Pispalan luonnossa Asahi kehonhuollon ja meditaation merkeissä. Yksinäiset hiljaisuuden hetket ovat itselleni tärkeitä. Kokoan ajatuksiani ja mieltäni ja kuuntelen sydäntäni. Saan usein luonnon hiljaisuudessa ideoita ja ajatuksia, joilla menen eteenpäin. Saan myös vaativammat ja tärkeimmät päätökseni mietittyä loppuun, kun annan itselleni aikaa ja tilaa olla hiljaisuudessa. Luovuus ja rentous kulkevat käsi kädessä. Niin myös palautuminen vaatii lepoa. Lepo on ihmiselle tärkeä elämän eliksiiri, niin minullekin.

Entä haaveeni ja pelkoni? Miten selätän pelkoni? Joskus kun ajatukset tai pelot tuntuvat elämää suuremmilta, voin suhteuttaa oman pelkoni universumiin. Kuinka iso se on maailmankaikkeudessa? Lopulta oma pelkoni kutistuu hyvin pieneksi ja voin suhteuttaa sen omaan mittakaavaansa. Ajattelullani vaikutan omaan maailmaani ja siihen valitsenko pelon vai rakkauden elämääni.

Itselleni kiitollisuus ja anteeksianto tuovat rauhan sydämeeni. Kiitän päivittäin kaikesta mitä minulla on ja mitä koen. Teen päivittäin kiitollisuuden harjoituksia. Ystävieni kanssa keskustelen avoimesti maailmankatsomuksestani ja jaan iloni ja suruni. Minulla on luottoihmisiä, jotka elävät rinnalla kulkijoinani. Sen lisäksi ympärilläni on ihania kanssaihmisiä, joiden kanssa elämäni seikkailu ja matka jatkuu. Kohtaamiset ovat tärkeitä. Koskaan ei voi tietää, mitä elämä tässä ja nyt tuo eteeni.

Joe Vitale on sanonut: ” Valitse omat ajatuksesi huolella ja nauti niiden valitsemisesta, sillä sinä olet oman elämäsi mestariteos. Olet oman elämäsi Michelangelo.”

Omia mantrojani eli ns voimalauseitani on:

  • Elän runsaudessa ja rakkaudessa.

  • Olen rakastettu ja ainutlaatuinen.

  • Aloitan päiväni hymyllä ja hyvillä ajatuksilla ja tunteilla.

  • Olen se, mitä ajattelen.

  • Ajatukseni ovat kuin pilvet. Annan niiden tulla ja mennä, en takerru niihin.

  • Päästän irti ja jatkan matkaa.

  • Nautin ja iloitsen elämän seikkailusta.

  • Se mihin keskityn, lisääntyy.

  • Olen kyvykäs nainen ja minulla on paljon annettavaa.

  • Elämäni tarkoitus ja päämäärä on henkinen kasvu ja kehittyminen.

Mistä haluan, että minut muistetaan, kun aika jättää. Olen tullut yhä enemmän siihen ajatukseen, että rakkaus on se mitä voin ammentaa elämässäni ja jättää jälkeeni. Läsnäolon opettelu ja tietoisuustaidot tuovat minut lähemmäksi itseni rakastamista. ”Tarkkaile niitä, jotka osaavat hidastaa”, sanotaan. Lapset ja lemmikit, kuten oma koirani osaavat tämän taidon. Toivon, että minut muistetaan siitä, että maailma on minulle kaunis ja näen elämän ja ihmiset hyvänä. Kohtaan ihmiset rakastettavina ja ainutlaatuisina, samanarvoisina ja hyväksyttyinä ihmisinä. Haluan, että minut muistetaan rakkauden lähettiläänä, ilon tuojana ja positiivisen mielen ihmisenä.

Mitkä ovat sinun keinosi elää itsesi näköistä ja onnellista elämää juuri tänään?


81 views0 comments

Recent Posts

See All