Hyväilyillä on ihmeitä tekevä voima


Maailma on parempi paikka meille kaikille, kun osaamme näyttää tunteemme ja puhua niistä. Se ei aina ole helppoa.

Lähtökohtaisesti sukupolvien ketjun malli opettaa omat käytösmallit ja roolit tytöille ja pojille. Nämä ovat tiukassa ja malli, että mies ei itke on suomalaisen mielenmaiseman suuri tragedia. Niin paljon melankolista musiikkia, alkoholiin upotettuja suruja mahtuu suomalaisen miehen mielenmaisemaan. Entä jos surut ja murheet olisi käsitelty sanoina, hellinä kosketuksina, silityksinä ja syliin ottamisena, halauksena, huomionosoituksena? Olisiko maailma silloin parempi paikka elää ja olla?

Uskon, että on tarvetta nostaa tämä asia keskustelun ytimeen ja tuoda tietoisuuteen poikien ja miesten suuri tarve saada tukea ja ymmärrystä sekä apua konkreettisiin tilanteisiin elämässä. Näitä tilanteita tulee elämässä paljonkin. Esimerkkinä havainnot miesten elämästä: - tunteiden näyttämisen vaikeus - keskustelukaverin puute - usein naiset tekevät aloitteen avioerosta ja miehelle se saattaa tulla puskista. - erotilanteessa miehet pelkäävät miten saavat jatkossa osallistua lastensa elämään

- tukeudutaan ei-terveisiin riippuvuuksiin kuten alkoholi, päihteet, nettiriippuvuus ym

- avun pyytämisen vaikeus (etenkin vertaistuki ja ammattiapu kriisitilanteessa)

- miehen napanuora äitiinsä ei ole koskaan katkennut ja siitä aiheutuu ongelmia parisuhteessa

- yhteisöllisiin tapahtumiin osallistumisen vähäisyys Kun miehet voivat paremmin, myös naiset voimme paremmin. Jokaisen miehen sisimmässä on ”pieni sisäinen lapsi”, joka haluaa rakkautta ja hyväksyntää. Kaikki lähtee jo kotoa:” Miten huomioimme poikalapsiamme?

Saavatko he olla herkkiä ja itkeä? Kannustammeko heitä näyttämään tunteensa?

"Jokainen, joka on pidellyt aaltojen silittämää kiveä kädessään tietää, että jatkuvilla hyväilyillä on ihmeitä tekevä voima."

- Tommy Tabermann


75 views0 comments

Recent Posts

See All