Sydämen yhteys


Sydämen ohjausta ja sisimmän kuuntelua

Tunnen keveyttä, iloa ja hengityksen vapautta sekä rakkautta. Jotakin olennaista uutta on tullut sydämeeni ja samalla elämääni. Olen löytänyt polun oman sydämen ja intuition kuuntelemiseen ja samalla itseni yhä suurempaan rakastamiseen. Rakkaus ja turva on omassa sydämessäni, sisälläni. Hain turvaa pitkään ulkoisesta; työstä, ihmissuhteesta, materiasta. Mutta rakkaus on lähellä, sydämessäni.

Paulo Coelho, Alkemisti on yksi rakkaimpia kirjojani. Se on kaunis tarina magiasta, unelmista ja aarteista, joita etsimme liian kaukaa, vaikka ne ovat aivan silmiemme edessä. Tarina Santiagon matkallaan löytämistä aarteista opettaa minulle viisauksista tärkeimmän: Kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämän tiellä olevia merkkejä ja – ennen kaikkea- kurkota kohti unelmiasi.”

Tämä ei tarkoita fraaseja vaan käytännön tekemistä sydämen kuuntelun osalta. Teen itse valintani, jotka määrittävät todellisuuteni. Pienissä ja isoissa valinnoissani voin kuunnella sisintäni. Tein valintani luonto-ohjaajaksi hakeutumiseen intuitiota ja sydäntäni kuunnellen. Juureni ovat maaseudulla ja luonto on se paikka, jossa olen onnellisimmillani. Harjoitan läsnäoloa ja sydämen kuuntelua päivittäin menemällä luontoon ja hiljentymällä itseni kanssa.

Otan kehollisen rentouden ja mielikuvaharjoittelun avuksi ja teen Asahi liikkeitä harjulla. Sydämen yhteyteen pääsemiseksi hiljentyminen on välttämätöntä. Otan rauhallisen paikan ja aikaa asialle. Keskityn sydämen tuntojeni äärelle. Samoin kuin luovuus kasvaa levossa, niin myös sydämen sisimmän herkkä kuuntelu vaatii ruokkimista, hoitoa tullakseen näkyväksi osaksi elämää.

Anthony de Mello, Havahtuminen; neljä viisautta asian käsittelyyn:

1) Teidän täytyy päästä kosketuksiin kielteisten tunteidenne kanssa, joista ette edes ole tietoisia. Esim. alakuloisuus, itseviha, syyllisyys. Ensiksi on saatava yhteys noihin tunteisiin

.

2) Täytyy ymmärtää, että tunteet ovat teissä, eivät todellisuudessa. Lakatkaa yrittämästä muuttaa todellisuutta. Lakatkaa yrittämästä muuttaa toista ihmistä. Ei tarvitse muuttaa mitään. Kielteiset tunteet ovat teissä. Ongelmia on vain ihmismielessä. Todellisuus ei ole ongelmallinen Todellisuudessa kaikki on hyvin.

3) Älä koskaan samaistu tunteeseen. Sillä ei ole mitään tekemistä ”minän” kanssa. Se on harhaa, mielen harhaa. Kyse on ehdollistetusta itsestä.

4) Miten muutatte asioita? Miten muutatte itseänne? Itseä voi muuttaa, ei muita. Maailma on kohdallaan, koska minä tunnen oloni hyväksi.

Valinnat eivät ole aina helppoja. Ihminen tarvitsee muita ihmisiä peilaamaan tuntojaan, auttamaan sydämen äärelle pääsemiseen, olemaan enemmän ihminen itselleen. Egon ylivalta on sitä, että yritän hallita elämää mielen, järjen sekä ajatuksieni sekä ulkoisten asioiden avulla. Sydämen yhteydessä oleminen taas antaa ohjauksen elämääni rakkaudesta ja intuitiosta käsin.

Rakkaudesta

”Eivät suuret vedet voi rakkautta sammuttaa, eivät virrat sitä tulvaansa upottaa. Jos joku tarjoaisi kaikki talonsa tavarat rakkauden hinnaksi, häntä vain halveksuttaisiin.” Korkea Veisu 8

.

Elämä on lahja ja voin valita, miten otan sen lahjan vastaan ja mitä elämälläni lopulta teen. Meillä on vain yksi elämä. Olennainen kysymys kuuluu. Valitsenko rakkauden vai pelon? Minä valitsen elämän rakkaudesta käsin. Hyväksyn myös, että keskeneräisenä ihmisenä toisinaan pelkään ja valinnat ovat joskus liian vaikeita. Tällöin ego voi pyrkiä ohjaamaan tekemisiäni, käytöstäni ja valintojani. Jatkan kuitenkin opettelua sydämen kuuntelussa ja rakkaudessa. Tiedostan, että rakastamisen tila on se, jossa haluan elää.

viittaukset:

Paulo Coelho; Alkemisti, Anthony de Mello; Havahtuminen


51 views0 comments

Recent Posts

See All