Kuka olen kun annan itselleni luvan

Updated: Aug 1, 2020


1-8-2017 tarina-elämäni toinen julkaistu blogitarina, jonka nyt tallennan tännekin.

Itsensä johtamisen sanotaan olevan työelämän taito nro 1. Miten minä itse olen lisännyt omaa itsetuntemustani? Kun tunnen itseni sekä vahvuuteni ja heikkouteni, keskitän fokukseni oikeisiin asioihin.


Tärkein itseni johtamisen lähde on oma sydämeni ja intuition kuuntelu. Sitä kautta saan yhä useamman päätöksen ja valinnan elämässäni etenemään. Asiat, joita toteutan sydämestäni käsin ovat osoittautuneet parhaaksi kompassiksi ja suunnannäyttäjiksi elämässäni. Onko minulla uskallusta seurata kompassiani ja omia unelmiani? Mitä enemmän olen tutustunut itseeni ja lisännyt itsetuntemustani, sitä enemmän saan tukea päätöksentekoon ja muutoksen toteutukseen. Silti sydän tietää parhaiten.


Muiden ihmisten vaikutus peilinä on tärkeä. Jos kuuntelen vain sisäisen höpöttäjän ääntäni, lopputulos on usein sama entinen. Muutosta ei tapahdu. ” Jos mikään ei muutu, mitään ei muutu.” Muut ihmiset peilinä tuovat elämääni uuden oppimista, uutta näkökulmaa ja ajatusta päätöksentekoni tueksi. Kuuntelen intuitiotani ja luotan siihen eniten. Kun selvitän vaihtoehtoja järjellä analysoiden, tunnen paneutuneeni asioihin harkitun perusteellisesti.Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen tutustunut useisiin itsetuntemusmenetelmiin sekä ammatillisessa mielessä, että ihmisenä kasvaakseni. Enneagrammi on itseymmärryksen työkalu, joka kuvaa yhdeksän eri persoonallisuustyyliä. Enneagrammin avulla opitaan tuntemaan ja ymmärtämään itseä ja käyttäytymistä. Bonuksena voi alkaa ymmärtää myös muita ihmisiä paremmin. Tällä hetkellä oma enneagrammitulos on eri kuin kymmenen vuotta sitten, mutta niin olen minäkin ihmisenä. Tuloksesta saan suuntaa mitkä ovat kehityskohtani ja haasteeni. Uravalmennus ACC:n valmentaja & coach Johanna Tuutin ohjaamana (Uranavigaattori työkalu) avasi tärkeitä asioita omista vahvuuksista, osaamiskartoituksesta ja mielenkiinnon ja unelmien kohteista. Luontaiset taipumukset – MBTI – persoonallisuustesti (Myers Briggs Type indicator) antaa suuntaa omasta työprofiilista. Belbinin tiimiroolitesti antaa osviittaa omasta tavasta toimia tiimin jäsenenä. Reissin Motivaatioprofiili avaa näkökulmia omasta sisäisestä motivaatiosta sekä elämää, että työelämää varten.Omalta osin minuun teki syvän vaikutuksen coach Katri Syvärisen henkilökohtainen valmennus. Siinä oman minuuden ja sisäisen arvon vahvistaminen on ytimessä. Kuka olen kun olen minä? Uskallanko tulla kaapista ulos tunteineni, pelkoineni ja olla itseni ja oman asiani takana? Ennen kaikkea elänkö elämää jossa olen aitona omana itsenä oman elämäni herra vai palvelenko kenties joidenkin muiden ihmisten/asioiden tarpeita elämässäni? Oma osaaminen on mahdollista paketoida ja tuotteistaa elämäntapayrittäjyydeksi. Tässä ns uuden ajan yrittäjyydessä kyseessä on tekeminen, jossa oma sisäinen minä ja hyvä energiataso sekä omat vahvuudet edellä toteutetaan yrittäjyyttä. Sielun ääni sanoo mitä pitää tehdä ja oma intuitio vahvistaa tätä viestiä. Tätä intuitiota olen opetellut kuuntelemaan ja suunnitellut oman osaamiseni kanssa etenemistä.


Mitä minulla on annettavaa. Olen toteuttanut elämänsuuntamuutoksen, joka on paitsi hyppy tuntemattomaan, myös pelottava, koska en tiedä mitä tästä seuraa. Olen vakuuttunut, että se hyppy on tärkeä ottaa, jotta elän omannäköistä elämää. Suunta ei tapahdu nopeasti, mutta ei Kiinan muuriakaan rakennettu nopeasti.


Itsetuntemukseen yhdistän myös itsekurin ja lujan tahdon, jota toteutan omissa päivittäisissä rutiineissani. Pidän hyvin tärkeänä vahvistaa etenkin muutostilanteessa sekä mieltäni, että kehoani. Huolehdin sekä ravinnosta, sopivasta nesteen juonnista, tarvittavista lisäravinteista ravinnossani. Mielenhallintaa saan meditoinnista ja luonnossa olemisesta. Kehollinen itsetutkiskelu hoituu tiibetiläisillä aamuriiteillä sekä Asahi kehonhuoltoharjoitteilla. Muu kuntoilu tulee sitten vielä erikseen, mutta kehollinen itsetuntemus on jatkuva ja elinikäinen tutkimuskohteeni. Uskon kehollisen säännöllisen tekemisen kautta lisäävän paitsi itsetuntemusta myös yhteyttä tunteisiini. Intuitiivinen kirjoittaminen lisää omia oivalluksia luovuuden päästessä elämään vapaasti. Kehitän ammatillista osaamistani sekä verkostoni kanssa keskustelemalla, lukemalla, opiskelemalla, webinaareilla, tutkimalla ja analysoimalla tietoa.


Kuka olen? Mitä tunnen? Olenko hyvässä energiassa?


Kun olen löytänyt oman iloni ja rakkauteni, olen hyvässä energiassa itseni kanssa. Perusta kaikkeen tekemiseen ja potentiaalin ammentamiseen on olemassa. Tulevaisuuden suunta on selvillä ja liike on tärkeintä. Sydämen kuuntelu ja itsetuntemuksen kehittäminen on läpi elämän jatkuva työ.

99 views0 comments

Recent Posts

See All